# ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΜΟΥΣΕΙΑ

Ανάκτορο του Νέστορα

Μόλις 14 χιλιόμετρα από την Πύλο, στο χωριό Χώρα θα συναντήσετε το πιο καλοδιατηρημένο Μυκηναϊκό ανάκτορο!

Το ανάκτορο χτίστηκε τον 13ο αιώνα π.Χ. από το ίδιο τον βασιλιά Νέστορα, το γιο του Νηλέα.

Σύμφωνα με τα Ομηρικά έπη, ο Νέστορας οδήγησε την Πύλο στον Τρωικό πόλεμο με 90 καράβια και παρουσιάζεται από τον Όμηρο ως συνετός γέροντας, τη γνώμη του οποίου πάντα σέβονταν οι Αχαιοί.

*Extra info: Το Ανάκτορο του Νέστορα, ήταν τόσο διάσημο από παλιά που οι πρώτες έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν ξεκινήσει ήδη από το 1888 από τον Heinrich Schliemann, ο οποίος όμως δεν κατόρθωσε να το εντοπίσει.

Το 1939 όμως ο Κωνσταντίνος Κουρουνιώτης, όχι μόνο έκανε εντατικές ανασκαφές για να το εντοπίσει, δεν σταμάτησε και μέχρι να το καταφέρει.

Από τις ανασκαφές του Κωνσταντίνου ήρθαν στο φως πάνω από χίλιες πινακίδες από το αρχείο του ανακτόρου του Νέστορα, με κείμενα σε Γραμμική Β’, οι οποίες αποκρυπτογραφήθηκαν το 1952 από τους Michael Ventris, αρχιτέκτονα, και John Chadwick, γλωσσολόγο.

Τηλέφωνα

2763031437 (Αρχ. χώρος)
2721063100 (ΕΦΑ Μεσσηνίας)

Εισιτήρια

Ολόκληρο: €6
Μειωμένο: €3
Ενιαίο Εισιτήριο: €15 – Διάρκεια 3 ημέρες, και ισχύει για: Ανάκτορο Νέστορος, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, Κάστρο Καλαμάτας, Κάστρο Μεθώνης, Κάστρο Πύλου (Νιόκαστρο), Οχυρό συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων.

Ωράριο Λειτουργίας

Καθημερινά: 08:00 – 20:00
Τρίτη: ΚΛΕΙΣΤΑ

Τσέκαρε και αυτά