# ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Καλαμάτα

Είναι η πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και μια από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις της Πελοποννήσου. Έχει ένα υπέροχο λιμάνι, τρομερές παραλίες, υπέροχο φαγητό και είναι γεμάτη καλόκαρδους ανθρώπους. Απέχει μόλις 223 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάτι που συμβάλει ακόμα περισσότερο στην δημοτικότητά της.

Η Καλαμάτα, είναι μια πόλη που δεν σε απογοητεύει ποτέ καθώς είναι από τις ελάχιστες πόλεις που δεν σταματούν να έχουν ζωή μιας και το Πανεπιστήμιο της πόλης συμβάλει ιδιαίτερα στην ζωντάνια της περιοχής. Χαρακτηριστικό δε είναι πως κατά την καλοκαιρινή περίοδο η νυχτερινή ζωή της πόλης βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και στο προάστιο της πόλης ενώ τους χειμερινούς μήνες, στο ιστορικό κέντρο.

Υπέροχα καταλύματα περιμένουν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες μπροστά ακριβώς από τρομερές παραλίες με καταγάλανα νερά. Πέρα από τα αμέτρητα αξιοθέατα της πόλης, η Καλαμάτα διαθέτει ένα σύγχρονο νοσοκομείο και διεθνές αεροδρόμιο.

Hot Spots

Η Καλαμάτα διαθέτει τουλάχιστον πέντε μουσεία που δεν θα έπρεπε να χάσεις

Το Φράγκικο Κάστρο
Τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Υπαπαντής
Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων
Το μνημείο Μικρασιατών
Ο Εκθεσιακός χώρος Μαρία Κάλλας
Και πολλά πολλά ακόμη

Παραλίες

Παραλία Καλαμάτας

Παραλία Δυτικής Καλαμάτας
Παραλία Μικρής Μαντινείας
Παραλία Σάντοβας
Παραλία Κιτριών
Παραλία Μπούκας
Και πολλές ακόμη υπέροχες παραλίες σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση

Που θα φάμε

Κυριολεκτικά, παντού. Η Καλαμάτα είναι γεμάτη από εστιατόρια, ταβέρνες και μαγαζιά με νόστιμο και προσεγμένο Street food. Ανάλογα την όρεξή σου, απλά κάνεις μια βόλτα και επιλέγεις το μαγαζί που σου αρέσει. Σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει!

Που θα διασκεδάσουμε

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας προσφέρει μια πληθώρα επιλογών αναφορικά με την διασκέδαση. Μπαρ, καφετέριες, κλαμπ βρίσκονται τόσο στο ιστορικό κέντρο της πόλης όσο και κατά μήκος της ακτογραμμής προσφέροντας παράλληλα και μια υπέροχη θέα!

Παραλίες στην περιοχή

Παραλία Κιτριών

Μια υπέροχη παραλία, από τις μοναδικές που η βλάστηση φτάνει...

Παραλία Μπούκας

Ένα από τα διαμάντια της Μεσσηνίας καθώς βραβεύεται κάθε χρόνο...