# ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλία Βοϊδοκοιλιά

Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων.

Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου. Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

Όσον αφορά το φαγητό, εδώ χρειάζεται μια προσοχή. Ακριβώς επειδή η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι προστατευόμενο μέρος Natura 2000, δεν υπάρχει καμία απολύτως δομή για το οτιδήποτε, έτσι ώστε να διατηρηθεί όσο γίνεται περισσότερο η φυσική του ομορφιά. Γι’ αυτό λοιπόν, θα έρθετε προετοιμασμένοι με φαγητό, νερό, αντηλιακό, πετσέτες, ψάθες και ομπρέλες και ότι άλλο χρειαστείτε. Σαφώς και θα χρειαστεί να μην παραλείψετε να αφήσετε τον χώρο καθαρό και προσεγμένο.

Τσέκαρε και αυτές

Παραλία Ζάγκα

Τόσο κοντά στην Κορώνη και τόσο υπέροχα τα καταγάλανα νερά...