# ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικός χώρος Περιστεριάς

8 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, θα συναντήσετε ένα φυσικό οχυρό, τον Αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα του Μυκηναϊκού κόσμου.

Τα σημαντικότερα αρχαία ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί είναι τρεις θολωτοί τάφοι εντός του αρχαιολογικού χώρου, ένας θολωτός τάφος στα νότια του λόφου, τμήμα του Ανακτόρου και πολλές κατοικίες. Σε όλα αυτά βρέθηκε σημαντικός αριθμός αντικειμένων, όπως χρυσά κοσμήματα και είδη καθημερινής χρήσης και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας.

Τηλέφωνο

+30 2721063100 (ΕΦΑ Μεσσηνίας)

Εισιτήρια

Ολόκληρο: €3
Μειωμένο: €2
Ενιαίο Εισιτήριο: €15 – Διάρκεια 3 ημέρες, και ισχύει για: Ανάκτορο Νέστορος, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, Κάστρο Καλαμάτας, Κάστρο Μεθώνης, Κάστρο Πύλου (Νιόκαστρο), Οχυρό συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων.

Ωράριο Λειτουργίας

Καθημερινά: 08:30 – 15:30
Τρίτη: ΚΛΕΙΣΤΑ

Ένας ακόμη λόγος που κάνει τα ευρήματα της περιοχής να έχουν τόσο μεγάλη αξία είναι το γεγονός, πως ο μεγαλύτερος θολωτός τάφος μπορεί και να ανήκει ακόμη και στον θρυλικό βασιλιά Νέστορα, της αρχαίας Πύλου. Ο τάφος διασώζεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, ενώ η ακουστική στο εσωτερικό του είναι εντυπωσιακή.

Τσέκαρε και αυτά